Nettdating – tips

Nettdating – tips

Som medlem hos oss, har du økt dine sjanser betraktelig for å treffe «den rette». I tillegg har du økt sjansene for å få nye venner og reisekamerater. Nå gjelder det bare å gjøre det beste ut av medlemskapet ditt.

Flere bekjente = flere sjanser

Jo større bekjentskapskrets, desto større sjanser for å treffe noen du trives sammen med. Blir du kjent med andre kvinner og menn, kjenner kanskje noen av disse en person som du bør møte? Selv om du først og fremst er på utkikk etter en partner, kan det derfor være lurt å prate med andre i samme situasjon. Da kan dere utveksle mange tips og råd, og være til støtte for hverandre.

Skriv i stedet for å sende blunk

tastatur

Dersom du ønsker kontakt, bør du prøve å skrive noen ord til vedkommende. Selv om du er sjenert og ikke helt vet hva du skal skrive, prøv å skrive noe fremfor å sende et blunk. Da føler mottakeren at du har lagt litt arbeid i å kontakte nettopp ham eller henne! Du kan skrive noe så enkelt som dette: «Jeg ser at du er interessert i bøker. Hva liker du best å lese»? Du skal ikke se bort i fra at det er en del mennesker som synes et blunk er en litt «feig» måte å søke kontakt på.

Svar på meldinger (og blunk)

Vi vet at det er en del som strever for å få etablert kontakt. Er man på nettdating, er det nemlig ikke så vanlig å svare dem man ikke ønsker kontakt med. Noen svarer konsekvent heller ikke på blunk.

Men alle synes det er veldig hyggelig å få svar. Så selv om du ikke er interessert i vedkommende, kan du gi en hyggelig tilbakemelding, som f.eks. «Så koselig det var å få et blunk fra deg. Men akkurat nå har jeg så mange jeg har kontakt med..» Eller som en pen avvisning som svar på et spørsmål: «Takk for meldingen. Ja, jeg liker godt å inviterer venner til god mat og drikke, og jeg ser at du også liker hjemmehygge. Jeg håper du treffer den rette, og ønsker deg lykke til videre.»

Gjør det lett å skrive til deg

479859-xsmall

Har du tenkt på at noen sender et blunk fordi de synes det er vanskelig å finne på noe å skrive? Prøv å skrive slik at det er lett å finne på noen spørsmål.

Skriver du «Jeg liker å lese, gå på kino eller gå ut for å spise, ev. bare gå på tur.», kan andre skrive: «Jeg ser at du liker å gå på tur. Det gjør jeg også. Liker du å rusle rundt i gatene, eller vil du opp på fjellet eller i skogen? Selv liker jeg å gå på ski. Gjør du det?»

Skriver du «Jeg liker å oppleve ting», kan andre spørre: «Hva liker du å gjøre? Har du noen interesser eller hobbyer? Liker du å reise?» Skriver du derimot «Jeg liker hjemmehygge og det å jobbe i hagen» - ja, så er det straks vanskeligere å finne på spørsmål, men ikke umulig. Da kan du få spørsmål som går på for eksempel «Jeg ser du liker hjemmehygge. Liker du å lage god mat og invitere venner, eller koser du deg helst foran TV eller med en bok?».

Bilder er viktig

Enten du har et profilbilde eller ikke, kan du lage et bildegalleri med bilder som du enten bare viser til venner eller eventuelt til alle medlemmer. (Profilbildet ditt vises bare til medlemmer.)

Ønsk velkommen!

149272-xsmall

Det vil alltid være litt rart å være ny på et slikt nettsted. Derfor hadde det vært koselig om noen skrev til deg og ønsker deg velkommen. Ønsker du å gjøre dette, kan du for eksempel skrive: «Jeg ser at du er ny. Hjertelig velkommen til dette nettstedet. Jeg håper at du treffer noen du kan få god kontakt med.» Eventuelt også tilføye: «Er det noe du lurer på, skal jeg prøve å være behjelpelig.»

Slik kan du etablere nye kontakter av begge kjønn. Du skal heller ikke se bort i fra at noen av disse etter hvert også kan bli gode venner? For å få en oversikt over de sist registrerte medlemmene, velger du «Sist registrert» i rubrikken til brukersøket.

Vis deg fram

Vær en aktiv nettblogger! Da får du vist hvem du er, og flere vil fatte interesse for nettopp din profil.

NB: Kommentarene vises bare for medlemmer.

Bli med på Treff

bowling

Når noen arrangerer treff, bør du absolutt prøve å bli med. Du er kanskje sjenert og vet ikke helt hvordan du skal te deg? Men husk at alle deltakerne er i samme situasjon! Her gjelder det bare å delta, så kommer nok praten av seg selv. Hvorfor ikke arrangere treff selv?